Går Louise til bal, når dresscoden er kort kjole?

Indgangen til Viborg Katedralskole, der snart huser årets Blomsterbal. Foto: Stine Holbech

Viborg Katedralskoles festudvalg, Minerva, står for efterårets første gymnasiefest, Blomsterbal, hvor der i flere år har været bestemte forventninger til elevernes påklædning.

Efter halvandet år med aflyste fester kan festudvalget Minerva på Viborg Katedralskole endelig begynde at planlægge en fest for gymnasiets elever. Festen er det traditionsrige Blomsterbal, hvor drengene på gymnasiet deler roser ud på skolen.

Traditionerne føres videre

Traditionen tro har festudvalget udstedt en dresscode, der indebærer, at 1.g’erne skal være iført kort kjole, 2.g’ere en længere kjole og 3.g’erne må være iført, hvad de finder passende.

”Vi gør det for at opretholde de tidligere traditioner på skolen. Især efter nedlukningen finder vi det vigtigt,” fortæller Cecilie Blok fra festudvalget.

Den specifikke dresscode for kvinder på tværs af årgange, hvor mændene kan holde sig til hvid skjorte, er for festudvalget ikke kønsdiskriminerende, men rettere fordi det på billederne fra Blomsterbal vil være æstetisk.

Dresscoden er en opfordring

For eleverne på skolen er dresscoden ikke et omdiskuteret emne. Festudvalget har en klar opfattelse af, at eleverne hovedsageligt ser frem til at kunne få lov til at holde fest sammen igen, efter de sidste to arrangerede fester under Covid-19-pandemien måtte aflyses på grund af smitteudbrud.

Eleverne påpeger, at debatten formegentlig ikke er blusset op på baggrund af, at dresscoden ikke opretholdes strengt.

”Man skal komme i det, man føler sig tilpas i,” fortæller Josefine Heuer fra festudvalget, ”vi vil ikke tvinge nogen til noget”

På Viborg Katedralskole glæder eleverne sig til årets første fest, som for størstedelen af eleverne bliver deres første gymnasiefest. De forventer stor tilslutning til Blomsterballet, og forventer ikke kritik af årets dresscode.