Viborgs natteliv genåbner med triste rygter i bagagen: ”Hvis jeg ikke havde haft bukser på, var hans fingrer endt oppe i mig”

Diskotek i Viborg. Foto: Stine Løcke Nielsen

Spørgeskemaundersøgelse viser, at over halvdelen af de adspurgte har oplevet grænseoverskridende adfærd i Viborgs natteliv. 

Efter lang nedlukning genåbner Viborgs diskoteker, og viborggenserne kan igen mødes, danse og more sig til den lyse morgen. En anonym spørgerskemaundersøgelse udarbejdet af Vi’ Viborg viser dog, at ikke alle forlader diskotekerne med kun positive oplevelser – over halvdelen har mærket/oplevet at få overskredet grænser. 

En adspurgt forklarer, hvordan fulde mænd ofte kan være grænseoverskridende. Vedkommende har blandt andet oplevet at blive taget på private dele af kroppen.

 ”Hvis jeg ikke havde haft bukser på, var hans fingrer endt oppe i mig”.

En anden fortæller om en oplevelse, hvor en ældre fyr løftede op i hendes nederdel for at ”kigge under”. Han mente det var okay, fordi hun dansede på bordet.

Ønske om tydeligere retningslinjer og nul-tolerance politik

Langt over størstedelen af de adspurgte fortæller, at deres oplevelser ikke er blevet håndteret af diskotekets personale.

”Det sker så ofte, at det vil virke åndssvagt at sige det til dem”.

Der bliver derudover udvist ønske om, at der bliver lyttet mere til gæsterne samt formuleret en tydelig nul-tolerance politik og retningslinjer for, hvem man på diskoteket kan henvende sig til, hvis man føler, at man får overskredet sine grænser.

Viborgs politi er tilstede og synlige i nattelivet

Viborg Politi er bevidste omkring grænseoverskridende adfærd i nattelivet. De modtager primært henvendelser fra privatpersoner, men også fra dørmænd og personale, fortæller Peter Justesen fra Viborg Politi.

Han fortæller, at politiet arbejder præventivt ved at være tilstede og synlige og understreger, at alle altid kan henvende sig til politiet. Her indgår de gerne i dialog med diskotekets personale, dørmænd og gæsten, der har fået sin grænse overtrådt.  

Alle, der udviser grænseoverskridende adfærd, skal smides ud, afslutter Peter Justesen fra Viborg Politi.