Humle i lange fodboldbaner: Oprykning skaber vækst i byens ølhaner

Mahmoud Khandan har været indehaver af sportpubben Målet siden 2017. Foto: Mads Ravn

Viborg FF er igen fast inventar i Danmarks bedste fodboldrække, hvilket er godt nyt for byens beværtninger. Især hos byens sportspub Målet har der været gang i omsætningen siden oprykningen. 

Viborgs sportspub Målet har haft ekstra godt gang i svingdøren siden Viborg FFs oprykning til superligaen. Pubbens ejer, Mahmoud Khandan, er meget begejstret over de ekstra gæster, som besøger stedet. 

”Det er godt for byen, og det er godt for os,” fortæller han.

Det er især udeholdets fans, som putter penge i kassen, når de skal have øl inden kampen. 

Søndag aften var AGF på besøg hos Viborg FF, hvor aarhusianerne fik finjusteret væskebalancen hos Målet før kampstart. AGFs fansgruppering, også kendt som ”De Hviie,” mødte talstærkt op, og der var ifølge Mahmoud i omegn af 160 besøgende udefans. 

Vi havde pissegod omsætning,” fortæller han og fortsætter, ”når du kommer fra Aarhus, så skal du feste, og så bruger du lidt flere penge ”

Viborgs egne fans er også blevet mere tydelige, når der er fodbold på programmet. Omsætningen stiger især, når hjemmeholdet kæmper sig til tre point.

”Der kommer flere folk nu, hvor de er rykket op. VFF’erne kommer herind og fester efter kampen” fortæller Mahmoud. 

Falder på et tørt sted 

Efter ni måneders coronanedlukning falder den ekstra indtjening på et tørt sted. Mahmoud er godt tilfreds med, at oprykningen har skaffet ham og andre beværtninger flere gæster. Det har været en hård periode for hele restaurationsbranchen, og alle udebanefans er derfor velkomne hos Målet.  

”Hvor de kommer fra, er bedøvende ligegyldigt. Har de det godt, så har jeg det godt, og så har forretningen det godt,” fortæller han.  

Også hos Terminalen, som er en af byens værtshuse, har de mærket en stigning i antallet af besøgende, når Viborg FF træder på grønsværen.