Viborgs kørestolsrugbyklub håber på flere medlemmer efter dansk PL-succes

I Viborg Full Pull træner medlemmerne hver onsdag i Hald Ege Idrætscenter i Viborg. Foto: Parasport Viborg

I Full Pull, som er Viborgs klub for kørestolsrugby, glæder man sig over at have et dansk landshold med til De Paralympiske Lege i Tokyo. Her håber man, at det kan skabe mere interesse for parasport i Danmark.

Onsdag morgen dansk tid blev De Paralympiske Lege 2020 i Tokyo skudt i gang, hvor det danske landshold i kørestolsrugby overraskende debuterede med en sejr mod Australien.

Det har skabt stor glæde i Viborgs klub for kørestolsrugby, Viborg Full Pull. De håber, at den øgede omtale i medierne vil smitte af på de danske paraklubber, og forhåbentligt give flere lyst til at dyrke parasport.

“Jeg håber virkeligt, at mediernes dækning af De Paralympiske Lege kan gøre, at der kommer nye spillere til,” siger Rene Sloth, formand i Viborg Full Pull.

Kørestolsrugbyklubben i Viborg har eksisteret siden 1991, og i dag har Viborg Full Pull 12 medlemmer. I hele Danmark er der registreret omkring 150 medlemmer.

”Vi er få spillere på landsplan, og det på sigt ikke nok, hvis landsholdet skal blive ved med at bestå i fremtiden. Så skal vi have nogle nye kræfter på banen.”

Fantastisk fællesskab over hele landet

Selvom kørestolsrugby som alle andre sportsgrene handler om at vinde, så har fællesskabet også en særlig plads hos sportens udøvere.

”Der er rigtig meget socialt i kørestolsrugby i Danmark. Vi kender hinanden på tværs af landet, selvom vi træner forskellige steder. Så det er rigtig fedt, når vi mødes,” siger Rene Sloth.

Corona satte det seneste år en stopper for de mange turneringer i ind- og udland, som klubber som Viborg Full Pull glædeligt deltager i. Spillerne følger hinanden fra sidelinjen og bakker hinanden op, selv som konkurrenter.

“Vi har alle et handicap på den ene eller den anden måde, og alle har nogle udfordringer hver især, og det kan vi så snakke om, når vi er sammen om sporten. Det er et fantastisk fællesskab. Og så er det godt for folk at komme ud og røre sig og bruge kroppen, også selvom man har et handicap.”

Værter for Danmarksmesterskabet

I Viborg er der rig mulighed for både at dyrke og se parasport. Atletik, svømning og kørestolsrugby er blot et udpluk af de i alt syv sportsgrene, der tilbydes i Parasport Viborg.

Til oktober er Viborg værter for Danmarksmesterskabet i kørestolsrugby, og selvom sporten for mange er relativt ukendt, trækker den alligevel mange publikummer til.

“Der er sindssygt mange publikummer. Det er altid langt over vores forventninger hver gang,” fortæller Rene Sloth.

Han håber, at De Paralympiske Lege i Tokyo vil skabe mere interesse for handicapidræt.

“Mit hjerte ligger hos kørestolsrugby, men jeg håber, at opmærksomheden omkring de danske atleter ved De Paralympiske Lege kan give mere omtale om handicapsport helt generelt.”

Det danske landshold i kørestolsrugby møder hjemmebanefavoritterne fra Japan torsdag morgen. De Paralympiske Lege løber af stablen frem til d. 5. september.