Huse i høj kurs: Viborg Kommune klarer sig bedre end sine naboer

Nybyggeri skyder op flere steder i Viborg. Foto: Mads Juul

Mens boligsalget i Viborg Kommune vokser, oplever resten af landet årets laveste månedsresultat.

Boligsalget stiger fortsat i Viborg, hvilket afviger fra nabokommunerne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Boligsiden, hvor boligsalget fra juli 2021 er sammenlignet med tallene fra juli 2020.

Ole Havvig, som er ejendomsmægler og indehaver af Realmæglerne i Viborg, er ikke overasket over væksten:

”Viborg har et godt omdømme. Både som kommune og som by. Der er flere virksomheder i Viborg, der hele tiden arbejder aktivt på at trække folk til og fortælle, at det er en god by.”

Han anerkender også Viborg Kommunes forsøg på at puste liv i byen efter corona.

”Folk kan godt lide, at der sker noget, når de kommer til byen” siger han og nævner, at der i den seneste tid har været liv og koncerter på byens torve.

Boligsidens undersøgelse viser overraskende udvikling i Kommunernes boligsalg.

Mens boligsalget i kommuner som Skive og Holstebro er faldet med henholdsvis 41 og 27 procent, er det i Viborg steget med 11 procent.

Karriereby Viborg er et af kommunens tiltag, som skal skabe vækst i kommunen. Initiativets målgruppe er primært studerende og fokuserer blandt andet på byens uddannelsesmuligheder. Simon Quist Apel, som er marketingskoordinator hos Karriereby Viborg, fortæller, at de oplever fremskridt i tilflytning til byen:

”Vi har jo haft et par år, hvor det er gået knapt så godt, men nu er det begyndt at vende,” siger han og fortsætter: ”primært fokuserer vi på, at Viborg skal være et godt sted at bo. At der er en masse kulturelle tilbud, de rigtige skoletilbud, flere uddannelser, og at der er attraktive arbejdspladser.”

Mira Lie Nielsen, som er boligøkonom hos Nykredit, er dog ikke sikker på, at tendensen vil vare ved:

”Det kan godt være, at der er en enkelt måned, hvor man i forhold til sidste år ser en positiv udvikling i Viborg og en negativ i de omkringliggende kommuner, men det vil være tilfældigheder.”

Hun fortæller, at de store udslag kan begrundes med den tydelige effekt, som corona-pandemien havde på boligmarkedet: ”De voldsomme fald kan forklares ved, at boligmarkedet er på vej mod et normalt niveau igen.”