Katte-boom på Viborg Internat: ”Vi må dagligt sige nej til katte fra private”

Viborg Internat er fyldt med katte, der søger et nyt hjem, og der kommer flere til. Foto: Stine Holbech

Viborg Internat har ikke plads til at modtage flere kæledyr til adoption. Alle burene er optaget, og personalet arbejder på højtryk for at finde familier til kæledyrene i internatet.

Viborg Internat har mangel på kapacitet til katte, der kan bortadopteres. De gør derfor alt, de kan for at finde familier, der vil adoptere de nuværende katte.

Tidligere på året var der nærmest ingen katte på internatet, og det store antal katte og killinger fylder meget på Viborg Internat.

De mange killinger gør, at de på internatet er nødsaget til at afvise at modtage privates katte, da de må fokusere på nødstedte katte.

”Jeg må dagligt sige nej til op mod fem katte fra private hjem. Vi er tvunget til at prioritere mere nødstedte katte og killinger,” siger Tine Nielsen, der er internatsleder på Viborg Internat.

Her er Tine Nielsens frygt, at disse katte ender på internatet på alternative måder som eksempelvis dumpet i papkasser.  

Det er ikke et særtilfælde

Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, fortæller, at alle Dyrenes Beskyttelses otte internater er fyldt til bristepunktet. Det skyldes, at katte og kaniner ofte får unger i foråret.

”Det var let at få adopteret dyrene på internaterne under nedlukningerne. Der var folk hjemme,” siger Jens Jokumsen ”Der havde man tiden til at introducere dyrene til deres nye hjem.”

Her ser Tine Nielsen dog bagsiden af 2020’s succes med at få bortadopteret katte.

”Vi har en formodning om, at de katte, der blev adopteret under nedlukningen, nu er tilbage på internaterne,” siger Tine Nielsen fra Viborg Internat.

Flere katte på vej

Udover de fyldte internater er mange dyr også i plejefamilier. Her er mange killinger ved at være 12 uger gamle, hvilket er minimumsalderen, hvor Dyrenes Beskyttelse bortadopterer killinger.

De frivillige plejefamilier tager imod katte, indtil de er klar til at komme til internatet, hvor kattene skal matches med deres kommende familie. Viborg Internat har åbent hus hver torsdag fra 15.00 til 18.30 og fredag fra 14.30 til 16.30.